Android besturingsssyteem

Android is een opensource platorm wat wilt zeggen dat voor iedereen het bronmatriaal verkrijgbaar is. Dit heeft als grote voordeel dat iedereen dus aan Android kan ontwikkelen. Dit is ook terug te zien in de statistieken in September 2012 had Android namelijk meer dan 500 miljoen gebruikers en werden er meer dan 1.3 miljoen gebruikers per dag aangemeld. Dit maak Android meteen de grootste mobiele besturingssysteem.

Apps

Via Google play store is het mogelijk om allerlei apps op je tablet te downloaden. Vaak denken gebruikers dat dit geld kost, maar het tegendeel is waar. Android heeft in 2008 een contest vrijgegeven waardoor ontwikkelaars gestimuleerd werden om apps te ontwikkelen. Ook mogen ontwikkelaars hun apps buiten de store om aanbieden wat Android een stuk gebruiksvriendelijk maakt dan bijvoorbeeld IOS. Door het soepele beleid en het motiveren van ontwikkelaars is Android uitgegroeid tot het grootste besturingssysteem op Apps.

Updates

Android zit niet stil en dat is te zien aan de lijst met updates de afgelopen jaren. Op 10 Februari 2009 kwam Android met hun eerste versie, maar op dit moment is Android 13 updates verdere en zitten ze op versie 4.2 genaamd Jelly Bean. Android 4.2 Jelly bean is op 13 November 2012 uitgekomen en heeft onderanderen als update gekregen dat er meerdere gebruikers kunnen inloggen op één toestel. Ook is het mogelijk om fotos te maken welke 360 graden weergeven. Met Android neemt u dus een besturingssysteem welke voor innovatie en vol nieuwe snufjes staat!